Schaamhaar trends voor mannen: 8 stijlen om te proberen

Posted  08.06.21
4 min read
Manscaping is tegenwoordig helemaal hip. Of het nu voor een zwoele date is, of gewoon vanwege je eigen voorkeuren: mannen gaan massaal met de trimmer hun schaamharen ten lijf. Maar mocht jij eens iets anders willen dan helemaal kaal, dan delen we in dit artikel acht schaamhaar trends die jij dit jaar eens moet proberen.

Hoewel exacte cijfers ontbreken, is het wel duidelijk dat in Nederland meer dan de helft van de mannen hun schaamhaar bijhoudt. Er zijn maar weinig mannen die het volledig “au naturel” laten staan, en dat is niet gek, aangezien vrouwen over het algemeen aangeven een voorkeur te hebben voor een aangeharkt tuintje.

Er zijn verschillende redenen. De meeste mannen scheren vanwege hun eigen voorkeur, omdat ze het er frisser uit vinden zien, of comfortabeler aanvoelen. Er zijn er ook een hoop die het doen vanwege de voorkeur van hun partner, en dat is niet gek: uit onderzoek blijkt dat mannen met minder schaamhaar vaker seks hebben. Een ander deel doet het vanwege hygiënische redenen, of in de hoop meer aerodynamisch te zijn tijdens zwemmen. 

Nu kunnen we ons voorstellen dat je misschien niet helemaal op de hoogte bent van de laatste schaamhaar trends voor een intieme scheerbeurt. Niet getreurd, in dit artikel delen we hieronder 8 populaire schaamhaar stijlen.

Schaamhaar stijlen voor mannen

Je bent misschien bekend met hoofdkapsels, maar heb je wel eens van schaamhaar kapsels gehoord? Dit zijn de meest voorkomende stijlen:

Au Naturel
De oude bekende stijl. Deze noemen we ook wel de “luie aap”, want niet alleen doen je onderste regionen waarschijnlijk niet onder voor het gemiddelde regenwoud, dit kapsel komt vaak vooral voort uit luiheid. Bijhouden is minder werk dan je denkt, en kan helemaal makkelijk en snel met een BushBuster 4.0 trimmer

De Brazilian
Hoewel het hoogtepunt van deze trend alweer even achter ons ligt, blijft de Brazilian een vaak voorkomende stijl. Bovendien is hij wel zo makkelijk, je hoeft niet in de weer met ingewikkelde patroontjes. Bij deze stijl zorg je dat de gehele schaamstreek glad en kaal is, inclusief de ballen. Je ballen scheren is wel een klusje dat met enige voorzichtigheid dient te gebeuren, want ongelukjes komen vaak voor. In dit artikel lees je ons stappenplan voor pijnloos ballen scheren

'De slip' 
Waar vrouwen hun bikinilijn bijhouden, om te zorgen dat er geen haren onderuit piepen, doen mannen bij ‘de slip’ hetzelfde. Je scheert simpelweg alle haren weg die zichtbaar uit je ondergoed of speedo steken. Dit is populair en een echte trend voor de zwemmers onder ons.

'Leeuwenmanen' 
Als dit niet mannelijk klinkt, dan weet ik het ook niet. En nog beter: met deze stijl lijkt je jongeheer groter, een optische illusie waar veel mannen dankbaar gebruik van maken. De instructies zijn simpel: scheer je ballen en de basis van de staf en laat bovenop nog een flink bosje haar staan. 

‘De trimmer’ 
Je weet wat ze zeggen: als je de bosjes snoeit, lijkt de boom groter. Deze schaamhaarstijl is vooral een trend onder mannen die er graag verzorgd uitzien, maar niet veel zin of tijd hebben om uitgebreid te scheren, en alleen een schaar in de buurt hebben.

Makkelijker kan niet: je knipt al het haar tot een korte lengte. Zorg dat je dit wel met aandacht doet, want je wilt een gelijke lengte over het hele gebied. Je wilt niet om sommige plekken lange plukken hebben, en op andere plekken vrijwel kaal zijn.

De minimalist
Deze stijl lijkt enorm op de Brazilian, behalve dat je bij dit kapsel nog wat haren laat staan op je ballen en aan de basis van je jongeheer. Dat scheelt niet alleen tijd, maar voorkomt ook dat je jezelf snijdt, aangezien de huid van de ballen zo dun en hobbelig is.

De landingsbaan
Deze trend is een favoriet bij de vrouwen. Trim je balharen met The BushBuster 4.0, en de haren rondom je fluit kort, maar maak een landingsbaantje vanaf het haar onder je navel tot aan je fluit. Zie het als een landingsbaan of een pijl die je bedpartner de juiste weg op wijst.

De Creatieveling
Ben je creatief aangelegd? Dan is de sky de limit wat je kunt doen qua schaamhaarstijl. Begin met het trimmen van de schaamharen, zodat je een goed canvas hebt. Daarna kun je losgaan met al je creativiteit. Letters, pijlen, hartjes, vormpjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken.

Dit is de beste stijl voor creatievelingen, mannen die zichzelf niet te serieus nemen of mannen die hun bedpartner willen verrassen. 

Met deze acht schaamhaarstijlen zit er vast eentje voor jou bij, die jou aanspreekt qua onderhoud en stijl. Mocht je meer willen weten over hoe je het beste schaamhaar scheert (zonder bultjes en jeuk!), dan kun je deze gids erbij pakken. Veel succes! 

Veelgestelde vragen

Is het scheren van mijn ballen veilig?
Ja, het is veilig om je ballen te scheren, maar het vergt wat voorzichtigheid om snijwonden in de gevoelige gebieden te voorkomen. Gebruik The BushBuster 4.0 en scheer langzaam en voorzichtig. Het kan ook helpen om de huid strak te trekken tijdens het scheren.


Hoe kan ik een specifiek schaamhaarkapsel creëren?
Voor specifieke stijlen zoals 'de slip' of 'de landingsbaan', kun je het beste een trimmer of The BushBuster 4.0 gebruiken om het gewenste patroon te creëren. Begin met een langer lengte-instelling en werk geleidelijk naar kortere lengtes voor precisie.

Wat is het beste moment om mijn schaamhaar te trimmen of te scheren?
Het beste moment om je schaamhaar te trimmen of te scheren voor een glad resultaat is na een warme douche of bad, omdat het warme water het schaamhaar zachter maakt en de huidporiën opent. Hierdoor wordt scheren of trimmen gemakkelijker en heb je minder kans op wondjes of een waardoor het trimmen of scheren gemakkelijker wordt en er minder kans is op wondjes of een geïrriteerde huid.

Wat zijn enkele tips voor het verzachten van de huid na het scheren van de schaamstreek?
Het aanbrengen van een vochtinbrengende crème of aftershave met verzachtende ingrediënten zoals aloë vera kan helpen om de gevoelige huid te kalmeren en te hydrateren na het scheren van de schaamstreek.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het regelmatig scheren of trimmen van schaamhaar?
Hoewel scheren of trimmen van schaamhaar over het algemeen veilig is, kunnen bijwerkingen zoals een branderig gevoel, ingegroeide haren en jeuk optreden, vooral als de huid gevoelig is of als het scheerapparaat niet goed wordt gebruikt. Kijk hier wat je kan doen bij bultjes, jeuk en ingegroeide haren.