Ballen scheren voor beginners

Posted  16.10.20
5 min read

Je BALLEN SCHEREN in zes simpele stappen

Het scheren van je ballen is een zeer delicate en risicovolle onderneming waarbij de juiste aanpak het verschil kan betekenen tussen een lange rij nakomelingen, of niet. Gelukkig is je ballen scheren zonder pijn makkelijker dan je denkt. Je moet alleen het juiste gereedschap en de juiste techniek toepassen. In dit artikel delen we zes simpele tips voor een gladde balzak zonder jeuk. Succes!

Waarom je ballen scheren?

De meeste mannen zijn wel bekend met schaamhaar scheren. Uit onderzoek bij onze benedenburen blijkt dat maar liefst 80% van de mannen hun schaamhaar scheert. 

Dat kan verschillende redenen hebben. Voor sommigen zal dit zijn omdat ze goed voor de dag willen komen bij een date, anderen hebben een partner met specifieke voorkeuren, of misschien houden ze niet van het aanzicht van schaamhaar dat onder een slip of speedo uitpiept 

Hoe dan ook: je ballen scheren maakt voor veel mannen onderdeel uit van het scheren van hun schaamhaar. Maar vanwege de dunne en gevoelige huid op de balzak moet je daar iets voorzichtiger aan de slag gaan ten noorden van je fluit.

Gelukkig is het niet zo moeilijk als je denkt. Wij van BALZY zijn echte manscaping experts en leggen je in dit artikel uit hoe jij je ballen het makkelijkste en veiligste kunt ontharen voor een gladde schaamstreek.

Ballen scheren voor beginners: zes simpele tips

  1. Zorg ervoor dat je een rustige en fijne plek hebt, waar je niet gestoord wordt. De badkamer bijvoorbeeld.
  2. Trim je schaamhaar kort zodat het beter handelbaar is.
  3. Maak de haartjes zacht met een douche van warm water om de haartjes makkelijker te scheren.
  4. Gebruik het juiste gereedschap. Hint: dat is níet de tool waarmee jij je je gezicht doet.
  5. Zorg ervoor dat het scheer gebied schoon is.
  6. Vermeid een bot mesje, zorg altijd voor een scherp scheermesje.
  7. Pas de 'trektechniek' of 'zweeftechniek' toe voor showstopping resultaten
  8. Spoel goed af, maak goed droog en gebruik een zalfje.

DE VOORBEREIDING

ZORG DAT JE COMFORTABEL EN RELAXED BENT

Hoewel het als een open deur klinkt, is het scheren van je ballen een uiterst delicate taak waar voor een bepaalde vibe van levensbelang is (voor jouw nageslacht dan, tenminste). 

Wij raden je aan om je te scheren in de badkamer. Dan kun je de deur op slot doen, scheren onder de douche, en het is bovendien makkelijk om de haartjes weg te spoelen.

 Met de 100% waterproof BushBuster 4.0 is je ballen scheren een fluitje van een cent!

TRIMMEN = WINNEN

Als je als een bushmaster te werk moet gaan (omdat het er beneden uitziet als het Amazone regenwoud), dan is het wellicht verstandig om eerst wat voorwerk te doen met een schaar. Je weet de status van je haar 'down below' zelf natuurlijk het beste, maar je wilt dat je schaamhaar maximaal zo’n één tot anderhalve centimeter lang is voordat je gaat scheren.

Pak een schaar, of gebruik een van de handige opzetstukjes op The BushBuster 4.0 om het 'grote werk' te doen voor je begint met het glad maken van jouw ballen. Dat maakt het proces een stuk makkelijker en comfortabeler.

HOE WARMER, HOE BETER

In dit spel is er 1 belangrijke regel: "Koude ballen zijn boude ballen". Zorg er dus voor dat je je kroonjuwelen op de juiste temperatuur brengt vóór je aan de slag gaat. 

De beste plek om dit te doen is een warme douche; hier kun je een beetje relaxed worden en opwarmen. Dit maakt de huid zacht, zorgt voor een goede bloedsomloop en opent de poriën wat een positief effect heeft op het glijden van je scheermes of trimmer. Zo verklein je ook de kans op scheerwondjes, bultjes en de kans op ontstekingen.

HET juiste gereedschap

Na het voorbereiden en opwarmen van jouw kroonjuwelen is het ein-de-lijk tijd om ze eruit te laten zien als het hoofd van Ferdinand Grapperhaus; tijd om die ballen te scheren!

Volgens onderzoek dat in 2017 is uitgevoerd door Matthew Tuesdale loopt 28% van de mannen schade op tijdens het scheren van hun schaamstreek. De scrotum is hierbij in de meeste gevallen het slachtoffer; wat nogal een bloederig avontuur kan worden. 

Je konthaar scheren heeft trouwens een heel andere benadering nodig, dus mocht je daarmee aan de slag gaan, raden we aan om onze gids met tips te lezen over het onderwerp.

Net als jij houden wij ook niet van bloederige lichaamsdelen. Gebruik die scheermesjes dus voor andere delen van het lichaam en ga voor iets 'balvriendelijkers' zoals The BushBuster 4.0 bijvoorbeeld. Dankzij de SafeShave technologie glij je namelijk over de huid zonder schade aan te richten.

Met The BushBuster ballen trimmer zijn er twee manieren om je balzak gemakkelijk te scheren.

De techniek

 1) De 'trek techniek' (smooth en glad) 

Deze methode is perfect voor jou als je een gladde zak wilt en hier flink de tijd (en risico) voor wilt nemen. Trek je huid strak om kleine richeltjes of heuveltjes te voorkomen: dit is namelijk waar je je aan gaat snijden.

Ballen scheren kan met een scheermes, al zouden we BALZY niet zijn als we hiervoor The BushBuster 4.0 zouden adviseren, die speciaal voor het scheren van je ballen ontworpen is.

2) De 'zweeftechniek' (veiligste)

Dit is de veiligste manier om je schaamhaar en ballen te scheren en is ook een snellere methode dan de 'trek techniek'. Bij de 'zweeftechniek' zweef je als het ware over de huid, en raak je de huid niet aan.

Met een The BushBuster 4.0 gaat dit trouwens perfect. En dat allemaal zonder je huid aan te raken; pijnloos en risicoloos dus! 

Na het scheren…

Als alles netjes gladgeschoren is, kan je nog één dingetje doen voor een gladder resultaat: Alles schoonspoelen en voorzichtig droogmaken. Om 't af te maken doe je er nog een beetje aftershave balsem op en voilà; jij hebt je ballen net een paar levels geupgrade!

Je wil wellicht ook de badkamer even opruimen; haren in het doucheputje doen het bij je vriendin, huisgenoten of ouders niet al te best namelijk (ervaringsdeskundigen hier!)

Ballen scheren zonder pijn: ga NIET ZO SNEL ALS MAX VERSTAPPEN

 

Je krijgt maar één paar ballen, pak het daarom op de juiste manier aan en geef ze het respect en de liefde die ze verdienen.

Dat betekent dat je dus niet als Max Verstappen aan de gang moet gaan met het scheren van je noten. Haastige spoed is zelden goed. Neem dus de tijd, maak het comfy en focus je tijdens het scheren van je ballen even op wat écht belangrijk is; gladder scheren dan glad en dat zonder wondjes of problemen!

Want laten we eerlijk zijn: Je ballen inpakken met WC-papier is nogal een moodkiller...

Jeuk na ballen scheren: zo voorkom je het

Scheren is best wel heftig voor de huid en je kan daardoor last krijgen van een geïrriteerde huid. En dat levert een irritant branderig gevoel op. Om dat te voorkomen kun je het beste de “zweeftechniek” kiezen, en de huid na het scheren het beste met koud water afspoelen. Verzorg je huid daarna met wat aftershave en dat zou de jeuk na het scheren van je ballen op afstand moeten houden!

Meer weten over schaamaar scheren? Check onze gids.