Waarom het echt heel vies is om je gezicht en ballen met dezelfde trimmer 'te doen'

Posted  19.10.20
2 min read

Laten we 't anders vragen: "Hoe vies klinkt een stafylokokken in je gezicht?"

Als we 't hebben over scheren dan zullen veel mensen denken aan het gezicht, de armen of de borst. En daarvoor gebruiken ze vaak hun gebruikelijke scheergerei.

En dan zijn er natuurlijk nog veel andere plekken op het lichaam - de 'vieze plekken' zoals de voeten, de oksels, de streek bij de anus en natuurlijk de ballen. Al die plekken zweten immers en gaan daardoor niet fijn ruiken; een van de bronnen van dat zweet is lichaamsbeharing, en dus willen veel mannen het snoeien, wegwerken of zelfs helemaal glad maken.

Tegenwoordig heb je een zeer ruime keuze uit trimmers - voor het gezicht. En lijkt het extreem logisch om deze ook te gebruiken voor alle andere lichaamsdelen. EN DAAR GAAT HET MIS

We overdrijven NIET

Nee, we zijn absoluut niet aan het overdrijven. De eerste vraag die bij je opdoemt, is natuurlijk of het haar op je kop niet hetzelfde is als dat rond je dop, en hoeveel kwaad het nou kan om overal hetzelfde scheermateriaal voor te gebruiken.

We hebben het uitgezocht bij de experts. Hun antwoorden zijn respectievelijk "behoorlijk verschillend" en "potentieel erg problematisch".

Het grootste probleem

De grootste uitdaging en het probleem bij het gebruiken van dezelfde trimmer voor beide gebieden is volgens microbioloog Jason Tetro het uitwisselen van bacteriën. "Het gebied waar je schaamhaar groeit is een eco-systeem op zichzelf. Hoewel veel bacteriën in deze streek op veel meer plekken te vinden zijn, zit er ook een grote hoeveelheid tussen die alleen, en alleen in de schaamstreek leeft". 

Door dezelfde trimmer op alle plekken te gebruiken zorg je ervoor dat de verkeerde bacteriën sneller over het lichaam verspreid worden dan Lodewijk Asscher weer een politieke draai maakt.

Het kleinste ongemak van bovenstaande handelingen kan het ontstaan van een geïrriteerde huid zijn: Een beetje jeuk, beetje krabben... niets ernstigs.

Vervelender wordt het als je een veel sinister bewoner van je schaamstreek tegenkomt: De Stafylokokken bacteriën. "Rondom de schaamstreek woont deze gevaarlijke bacterie die zich makkelijk verspreidt door het gebruik van dezelfde trimmer".

Hoe gevaarlijk die Stafylokok nou eigenlijk is? Well, in 2017 pikten bijna 220.000 mensen een infectie met deze bacterie op, 20.000 konden dit helaas niet navertellen.

De oplossing

Voor je met het zweet op je voorhoofd begint met weggooien van al je scheermessen... GEEN PANIEK! Er is een oplossing. 

Je kunt al je scheermessen en apparaten gewoon in de kast houden. Laat ze echter de komende 10 dagen met rust, of nog beter, maak de messen schoon met alcohol (70% vol. is genoeg).

En de aller beste oplossing: Zorg dat je een trimmer koopt die speciaal ontworpen is voor het scheren van schaamhaar, of, zoals wij het noemen: jouw kroonjuwelen (Bijvoorbeeld DEZE)- zodat je gewoon alles op orde hebt en zoals een échte 'gent' zorgt voor een gladde zak (en de rest).