Waarom elektrisch scheren de beste manier is om je te scheren

Posted  26.06.21
3 min read

Meer dan de helft van de mannen houdt hun schaamhaar bij, en een kleiner deel scheert ook hun oksels of kont. Of je dat nu doet vanwege de voorkeuren van je partner of omdat je het zélf fijn vindt, je moet dan een ontharingsmethode kiezen die bij je past. Als je het liefst scheert, dan sta je vervolgens voor de vraag: scheermesjes of elektrisch scheren met een scheerapparaat? In dit artikel vertellen wij je waarom elektrisch scheren de beste manier is.  

Veiliger voor gevoelige huid

Doordat er een beschermkapje over de mesjes van een scheerapparaat zit, moet je wel heel ingewikkelde stunts uithalen om jezelf te snijden. Dat terwijl wondjes bij scheren met een scheermesje regelmatig voorkomen. Daardoor is dus elektrisch scheren dus ook de beste optie voor iedereen met een minde vaste hand, zoals bijvoorbeeld je opa of mensen met een gevoelige huid. 

Ook is het prettig als je regelmatig op plekjes moet zijn waar je niet goed kunt zien wat je aan het doen bent. Het maakt toch dat je met heel wat meer zelfvertrouwen aan het scheren slaat! Behalve dat voorkomt elektrisch scheren ook uitslag (tenzij je met een oud of vies apparaat aan de slag gaat), iets wat bij scheren met gewone mesjes ook veel voorkomt. 

Eerste hulp bij jeuk, pijn en bultjes na het scheren: dit kun je er tegen doen! 

Je voelt het minder in je portemonnee

Natuurlijk: de aanschafkosten van een scheerapparaat liggen hoger dan die van losse scheermesjes. Maar denk eens even na hoeveel zo’n scheerapparaat je op de lange termijn gaat besparen. Je maakt één keer een investering, en bespaart vervolgens kosten voor het steeds opnieuw kopen van scheermesjes en scheerschuim. 

Bij een elektrisch scheerapparaat moet je alleen eens in de zoveel tijd de kop vervangen. Bovendien wel zo fijn dat je niet langer meer ’s ochtends voor de spiegel staat en je realiseert dat je vergeten bent nieuwe mesjes te kopen. Moet je wel herinneren je scheerapparaat regelmatig op te laden natuurlijk ☺.

Het bespaart je tijd in de ochtend 

Zoals de mythe gaat, zou het elektrische scheerapparaat eind jaren twintig zijn uitgevonden door een generaal van het Amerikaanse leger. Hij was wel een beetje klaar met zijn dagelijkse scheerpartijtje in de vrieskou, en wilde iets ontwerpen dat sneller werkte, zodat hij weer sneller lekker binnen de warmte kon opzoeken. 

Of hij ook zijn konthaar scheerde met het apparaat is ons trouwens niet bekend. 

En tsja, tel uit je winst: met een elektrisch scheerapparaat hoef je niet eerst je huid nat te maken, scheerschuim aan te brengen, en minutieus aan de slag te gaan. Je zet het scheerapparaat op het gebied, scheert het haar weg óf werkt het netjes bij, en met nog een beetje after shave ben je klaar om te gaan!

Je kunt zelf de lengte bepalen

In tegenstelling tot een gewoon scheermesje, heb je met een scheerapparaat veel meer controle over hoe lang je de haren wilt laten. Je kunt dus ook veel makkelijker je haar “trimmen” door gewoon een beetje over het haar heen te “zweven”. Bij scheermesjes heb je eigenlijk maar één optie: kaal

Mocht je dus alleen willen trimmen, of meer controle willen over de lengte van je schaamhaar, dan is elektrisch scheren the way to go. Wist je dat 91% van de mannen een confidence boost ervaart nadat ze hun schaamhaar getrimd hebben? Waar wacht je nog op! ;-)

Je kunt ook gewoon onder de douche scheren

Misschien ben jij een groot fan van nat scheren. Good for you! Dat is de beste manier van scheren, want warm water maakt je haren zachter en dus makkelijker te scheren. Maar het is een misvatting dat je dat niet zou kunnen doen met een elektrisch scheerapparaat. The BushBuster 4.0 is draadloos en 100% waterproof. 

Dit houdt in dat je The BushBuster 4.0 ook onder de douche kan gebruiken, en niet bang hoeft te zijn voor een elektrische schok. Dankzij de ergonomische grip hoef je ook niet bang te zijn dat hij uit je handen schiet onder de douche. 

Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal neer op je eigen voorkeur. De beste manier om erachter te komen wat voor jou werkt, is om het te proberen. Bestel daarom nu The BushBuster 4.0: vandaag bestelt, morgen kaal!