Waarom schaamhaar scheren okay is

Posted  22.11.20
3 min read

Wanneer we het hebben over de meest mysterieuze lichaamsdelen, het geslacht, krijgt één onderwerp de meeste airtime: schaamhaar scheren. 

Vooral over vrouwen wordt veel gesproken over het schaamhaar. Moeten ze het allemaal afscheren? Gaan ze voor een wax behandeling? Of gaan ze juist retro om te pronken met een volle bush?

Deze opties leiden tot andere gedachtes, zoals: kan iemand een feministe zijn en toch regelmatig een wax krijgen? (Ja, duhh!). En gelukkig is er véél meer mogelijk op het gebied van het haar rondom het geslacht. Bij vrouwen... én mannen!

Want het scheren van het schaamhaar is bij mannen al lang geen taboe meer - en zelfs he-le-maal okay!

Waarom mannen hun schaamhaar prima kunnen scheren of bijhouden!

Een nieuwsartikel, gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, probeert de eeuwenoude vraag te beantwoorden: wat is voor vrouwen nou de perfecte penis?

De Zwitserse onderzoekers achter het onderzoek waren bezig om te onderzoeken “hoe relevant vrouwen afzonderlijke aspecten van het uiterlijk van de penis vinden", en om te zien of vrouwen in drie leeftijdsgroepen chirurgisch gerepareerde penissen als "normaal ogend" zouden beschouwen.

Aan de 105 ondervraagde vrouwen werd gevraagd om acht verschillende unieke peniskenmerken te rangschikken op een schaal van 1 tot 5 - waarbij 1 erg onbelangrijk was en 5 erg belangrijk. Die eigenschappen omvatten zaken als lengte, omtrek, algemeen cosmetisch uiterlijk en, last but not least, schaamhaar.

De uitkomst: Vrouwen houden niet van schaamhaar!

De resultaten van het onderzoek onthulden enkele dingen die we al wisten. Vrouwen geven niet zoveel om de lengte van de penis. Deze eigenschap eindigde op de zesde plaats van de acht - het kan ons echt niet schelen!!! We begrijpen het! Het gaat sowieso meer over de omtrek en de studie ondersteunt dat. Omtrek stond samen op de derde plaats met huidkwaliteit van de penis.

Op de eerste plaats, als belangrijkste fysieke eigenschap van de penis was: 'algemeen cosmetisch uiterlijk'. Dus wat komt er dan op de tweede plaats - tussen cosmetisch uiterlijk en omtrek?

Juist: De staat van het schaamhaar!

Dat klopt, de ondervraagde vrouwen geven meer om de staat van het mannelijke schaamhaar dan om omtrek en huidkwaliteit, en VEEL meer dan om lengte. Dit moet goed nieuws zijn - hoewel er niet veel kan worden gedaan aan omtrek of lengte (afgezien van injecties voor penisvergroting - OUCH!!!), heb je de toestand van het haar dat down under groeit volledig onder controle.

Dus..... Zorg jij ervoor dat je je schaamhaar vanaf nu netjes bijhoudt? Check dan de The BushBuster 4.0 - de eerste en enige trimmer die speciaal ontworpen is voor het haar-onderhoud van jouw schaamstreek!

De studie ging niet zo ver dat vrouwen ook werd gevraagd welk soort schaamhaar ze het meest aantrekkelijk vonden. Mannen kunnen advies van vrouwelijke schaamhaar goeroes vragen en uitzoeken welke stijl het beste voor hen werkt, of het meest comfortabel is, en van daaruit werken.

De studie vroeg ook niet naar de redenering achter deze ranglijst. Zou het misschien misplaatste woede kunnen zijn? Na tientallen jaren te hebben verteld wat ze met hun eigen schaamhaar moeten doen, is het mogelijk dat vrouwen hun frustraties beginnen te verplaatsen naar het onhandelbare mannelijke schaamhaar.

Er valt zeker iets te zeggen voor een goedgeklede, goed gekapte man. Lang, donker, knap en een prachtige manscape. Het laat zien dat je er mee bezig bent wanneer je af en toe eens naar beneden te kijkt en denkt: hé, misschien is het wel tijd voor een knipbeurt!

Je kunt het ook in overweging nemen voor je partner, wie weet wordt ze er gelukkig van. Wat je ook kunt doen om elkaar gelukkig te maken, doe dat, zelfs als dat betekent dat je moet kappen op een gebied wat nog nooit eerder de glinsterende mesjes van een scheermes heeft gezien.

Laat dit het begin zijn van een nieuw tijdperk in seksuele gelijkheid: Grootte is uit en verzorging is HOT.

De staat van het mannelijke schaamhaar is belangrijk voor vrouwen - we hebben de bewijzen!