Wat te doen bij jeukende ballen?

THIS IS ARTICLE subtitle

Posted  31.08.21
4 min read

Jeukende ballen: 4 redenen waarom jouw ballen kriebelen (+ tips voor onopvallend krabben)

Jeukende ballen is een verschrikkelijk gevoel. Het is onmogelijk om te negeren, en je wilt er natuurlijk meteen iets aan doen. Maar vaak ben je op een plek waar dat niet kan, want je wilt ook niet de aandacht van het hele kantoor op jouw jeukende balzak gericht hebben. In principe horen ballen niet te jeuken, daarom kijken we in dit artikel over hoe het komt dat je ballen jeuken, en hoe je dat op een onopvallende manier kunt oplossen.

Boosdoener #1: Je schaamhaar

Er zijn verschillende redenen waarom je kroonjuwelen kunnen kriebelen. De meest voorkomende is door je schaamhaar. En om precies te zijn: het niet goed ontharen van je ballen. Je ballen scheren is een delicaat klusje, waarbij je een goed stappenplan moet volgen, wil je voorkomen dat je jezelf zeer doet. 

Je kunt er daarvoor kiezen om je ballen helemaal niet te ontharen, maar dat kan dus voor jeuk zorgen. Dit omdat je haren alle kanten op krullen en groeien, en daarmee dus ook tegen je zak schuren. Een beetje bijhouden is dus het antwoord.

Je kunt het beste je ballen eigenlijk niet helemáál ontharen, maar gewoon goed trimmen. Als je elke verdwaalde haar afscheert, krijg je namelijk niet alleen irritatie, maar ook hevige jeuk zodra je schaamhaar weer begint aan te groeien. 

Afijn: trimmen van je balharen is dus het antwoord. Niet alleen hou je daarmee je schaamhaar op een lengte waarbij je jeuk voorkomt, het staat ook fris en daar zijn je seksuele partners waarschijnlijk heel blij mee. Weinig dingen zijn immers een grotere moodkiller dan op het moment suprème het fluitconcert te moeten onderbreken om een haar uit je mond te vissen. 

Een trimmer in combinatie met vooraf een douche met lauw water of warm water is dus je beste vriend. Je kunt daarmee makkelijk controleren op welke lengte jij je schaamhaar wilt hebben, en vanwege de beschermende kap, raakt het mesje ook niet direct de gevoelige huid. Wel een fijn idee, want de balhuid is niet alleen een ingewikkeld landschap om te scheren met zijn oneffenheden en kronkels waarbij je makkelijk uitschiet, het is ook nog eens een heel gevoelig plekje. Zo voorkom je in het ergste geval een bloederige snee in je mannelijkheid.  

Wij raden voor dit delicate klusje in je genitale gebied The BushBuster 4.0 aan, de enige bodygroomer mét SafeShave-technologie. Draadloos, krachtig en waterdicht: jouw kroonjuwelen verdienen toch ook de koning onder de body trimmers (Ook héél geschikt voor je schaamhaar, ballen, konthaar, okselhaar, borsthaar en beenhaar!)? 

Boesdoener #2: Schurende kleding

 

Het klinkt misschien als een heel logische oplossing, maar soms is de meest voor de hand liggende optie ook de juiste. Misschien draag je strak ondergoed en schuurt het constant langs je ballen. Dat kan zorgen voor een geïrriteerde huid in de vorm van jeuk. 

Je kunt dit oplossen door je ballen te moisturizen, zodat je huid mooi soepel blijft. Maar waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Eigenlijk is de oplossing gewoon heel simpel: zorgen dat je ondergoed en kleding koopt die goed zit. Als de wrijving opgelost wordt, wordt de jeuk dat ook. Ook het dragen van katoenen ondergoed kan hierbij helpen.

Boosdoener #3: Gebrek aan goede hygiëne

 

Het is misschien geen fris zaakje, maar heb je er wel eens aan gedacht dat het ook aan een gebrek aan hygiëne zou kunnen liggen? Als je niet goed zorgt voor je edele delen, kunnen er door slechte hygiëne niet alleen vervelende geurtjes, maar ook jeuk ontstaan.

Luister: Dat het daar beneden niet brandschoon is, weten we allemaal. Zo tussen je benen en in het ondergoed is het net een zweethut, dus dat je ballen zweten is hartstikke normaal. Maar je zodra zweet opdroogt, laat het een laagje zout achter. En dat zout droogt je huid weer uit. Droge huid = jeukerige huid. Dat los je in de meeste gevallen al op door het regelmatig schoon te maken. Dagelijks douchen, schoon ondergoed dragen en je balzak voorzichtig schoonmaken, zou voldoende moeten zijn.

Boosdoener #4: Het is iets medisch

Als het niet aan je schaamhaar, ondergoed of hygiëne ligt, dan zou het zomaar eens kunnen dat er een medische oorzaak is. Het kan natuurlijk iets redelijk onschuldigs zijn, zoals bijvoorbeeld een infectie of eczeem, maar als je pech hebt zou het ook zomaar eens een SOA kunnen zijn. 

Als het gaat om een SOA zijn er een aantal verschillende die het zouden kunnen zijn, van de welbekende platjes tot aan herpes of chlamydia (en meer). Als je jeuk niet weggaat, en/of vergezeld wordt door andere symptomen, is het de moeite waar het even te laten testen. 

Als je een SOA onbehandeld laat, kan het serieuze gevolgen hebben voor je vruchtbaarheid, en je wilt ook niet de persoon zijn die ‘m doorgeeft aan een partner. Als je seksueel actief bent met wisselende partners, is het dus een goed idee je elke drie manden te laten testen.

Mocht de jeuk komen van bijvoorbeeld een huidinfectie of eczeem, dan is het ook de moeite waard om even naar de dokter te gaan. Die kan je hiervoor goede medicijnen voorschrijven, en eventueel welke stoffen of substanties je jeuk veroorzaken of verergeren, zodat je daar in de toekomst rekening mee kan houden.

Hoe kun je onopvallend aan je ballen krabben?

Goed, allemaal leuk en aardig die tips om jeukende ballen op te lossen. Maar wat als je nú jeuk of een branderig gevoel hebt? En je bent net op een plek waar je niet even kunt krabben? En plein public krabben is een tikje onbeschoft. Natuurlijk heb je de tip om jezelf te excuseren naar het toilet zelf ook wel verzonnen, maar stel dat dat niet mogelijk is? Dan moet je creatief zijn.

Je kunt natuurlijk even grabbelen in je broekzakken. Maar dat werkt wel vooral als er ook daadwerkelijk iets inzit om mee te spelen (zoals sleutels), anders valt je actie nog snel op. Je kunt ook zorgen dat je even achter een pilaar, kast, of (gedeeltelijk) onder tafel kan verschuilen. Als er dan net op dat moment ook nog even een afleiding is, dan kun je naar hartenlust krabbelen. 

En als er helemaal niks mogelijk is? Probeer jezelf dan af te leiden. Of het nou is met de presentatie van een collega, een filmpje kijken op je telefoon, of een uitgebreide fantasie over dat je in een actiefilm zit, je verstopt voor een T-Rex en absoluut niet mag bewegen: whatever works, works!