Konthaar scheren voor beginners

Posted  17.10.20
4 min read

Ze noemen het ' kont haar'... het haar rondom je anus is een 'pain in the ass' en het zit altijd in de weg.

Het is natuurlijk een béétje awkward om te schrijven over konthaar scheren, maar jaarlijks hebben duizenden last van dit probleem - en hebben ze de oplossing voor het scheren van hun konthaar nog niet gevonden.

Hoe jij je kont veilig, comfortabel en verantwoord onthaart in simpele stappen? Dat lees je in dit artikel waarin we antwoord geven op alle veelgestelde vragen. Laten we bij het begin beginnen:

Waarom je je konthaar moet scheren

Over het hebben van haar tussen je billen is geen goed of fout: sommige gasten vinden het prima dat er een beetje haar zit, anderen hebben het graag ultra-glad. Maar wat als er zoveel haar is dat je bijna te maken hebt met 'konthaardreadlocks'? Denk eens aan alle risico's: van veel zweet tot het gevaar van bepaalde 'dingen' die blijven hangen... tijd voor actie!

Je anus scheren klinkt overigens best wel eng, niet? Maar het scheren van je bilnaad is niet zo ingewikkeld... en kan veilig!

Vanuit een esthetisch oogpunt is het volledig ontharen van je billen trouwens een prima idee; als je je schaamhaar scheert of je ballen helemaal glad trimt, waarom zou je dan niet verder naar beneden en achteren gaan?

Ja, ook vrouwen hebben konthaar en nee, waxen, harsen of laseren van konthaar is een heel slecht idee. Let dus goed op; dit is jouw asscape!

bilnaad scheren

Wat je reden voor het kaalscheren van je kont ook is; het is van levensbelang dat je een goede voorbereiding treft en de juiste materialen voorhanden hebt.

Want je hebt GEEN RUIMTE VOOR FOUTEN, GEWOON NIET - Blijf dus lezen zodat je straks stap voor stap en zonder risico aan de gang kan!

En nee, je konthaar gaat niet sneller groeien als je het vaker scheert. Net als bij je schaamhaar!

 

Wat ons betreft is de beste plek om je konthaar te maken de douche; makkelijk schoon te maken en met The BushBuster 4.0 is het scheren of trimmen van van je konthaar een fluitje van een cent!

 

1. Neem een douche

Voordat je begint met maaien is het verstandig om te checken of je huid schoon is. We weten allemaal wat allemaal plaatsvind in de regionen waar je aan de slag gaat dus we hoeven je niet uit te leggen dat eventuele achtergebleven bacteriën absoluut niet verspreid moeten worden.

Ons advies is dan ook om te beginnen in de douche en met een milde zeep en lauwwarm water te beginnen. Het warme water van de douche maakt de haren en huid soepel en opent de poriën waardoor scheren een stuk makkelijker gaat.

En nu we het toch over goede hygiëne hebben, zorg dat je apparatuur ook schoon en hygiënisch is om een geïrriteerde huid te voorkomen.Gebruik bij voorkeur The BushBuster 4.0

2. Zoek de juiste hoek

Dit is een hele persoonlijke voor ieder individu. Het belangrijkste bij het scheren van je kont is dat je een plek en houding vind waarbij je makkelijk bij je werkgebied kunt. En zorg dat je stabiel staat - Je wilt NIET uitglijden of uitschieten en jezelf een 2e kontgat cadeau doen.

Je kunt een squat houding aannemen of met 1 been op het bad leunen, of zelfs tegenover de spiegel gaan zitten. Verwacht geen schoonheid; dit deel van je lichaam is niet écht schattig.

3. Trek 'm strak

Goed, tijd om los te gaan. Als alles schoon is en je op een fijne plek zit kun je van start: trek je billen goed uit elkaar met 1 hand en hou je huid strak. Gebruik je andere hand om de haren te verwijderen. Werk grondig: Hoe minder 'hobbels' hoe beter!

4. Scheer langzaam en voorzichtig

Als je al zo ver gekomen bent is het absoluut niet de bedoeling om haastig te werken. Scheer langzaam en voorzichtig in kleine bewegingen. The BushBuster 4.0 is ontworpen om dit soort lastige en gevoelige plekken, zoals je kont, goed te scheren.

De ManMower 2.0 is een trimmer die ook ontworpen is om je konthaar te scheren. Gebruik 'm dus in je voordeel, je hebt het beste gereedschap al in handen! 

5. Spoel & droog af & verzorg

Als je tevreden bent met de gladheid van je kont dan is het tijd om af te ronden. Na het scheren is het van belang dat je alles goed afspoelt met warm water en rustig en met zorg afdroogt. Als je last hebt van een gevoelige huid kun je natuurlijk ook nog een verzorgende aftershave balm gebruiken.

Veelgemaakte fouten

Voor de helderheid: Het scheren van je kont is een behoorlijk sensitief klusje en dus is het van belang dat je hier bewust mee bezig bent. Er kan veel foutgaan, maar gebruik onderstaande tips om een ramp te voorkomen:

  • Doe rustig aan en stap relaxed onder die warme douche. Je hebt géén haast: Je rijdt niet naast Max Verstappen op Zandvoort, please!
  • Begin er niet aan als je niet voldoende tijd hebt om het GOED te doen. Call of Duty kan wachten... in alle eerlijkheid: Dit is jouw 'call of duty'. Haast zorgt voor fouten, en fouten maken tijdens het scheren van je konthaar kan desastreuze gevolgen hebben.
  • Schaam jij je omdat je nadenkt over het scheren van je konthaar? MAAK JE NIET DRUK. Ieder mens heeft haren op die plek... de helden zorgen ook voor deze lichaamsstreek!